Изберете страница

Общи условия

Общи условия за ползване на Онлайн зоомагазин „Зоофрендс“

Моля, прочетете внимателно описаните по-долу условия, преди да направите Вашата поръчка!

Всяко физическо или юридическо лице, което възнамерява да извърши покупка чрез Онлайн зоомагазин ”Зоофрендс”, трябва да се запознае и съгласи с тези общи условия, за да може да осъществи своята поръчка.

Цените в онлайн зоомагазин “Зоофрендс”, могат да бъдат различни от цените в реалния магазин.

Регистрация на профил:

Чрез регистрация клиентът придобива потребителско име и парола, с които се идентифицира в Онлайн зоомагазин ”Зоофрендс”.

Изразява съгласието си с настоящите Общи условия за ползване на Онлайн зоомагазин ”Зоофрендс”

Получава правото да извършва валидни поръчки за закупуване на стоки, предлагани от Онлайн зоомагазин ”Зоофрендс”, както и да отказва изпълнението им по надлежният ред.

Допуска се изпълнение на поръчки и без регистрация. 

Цени, характеристики и наличности на стоките:

Посочените цени в онлайн магазина са  в български лева,  крайни с включен ДДС.

Основните характеристики и цени на стоките са указани за всеки продукт. Стойността на доставката не е включена в цената на продукта, тя може да бъде видяна в секция „Доставка и плащане“

Онлайн зоомагазин ”Зоофрендс”, не гарантира изрично наличността на стоката към момента на приключване на поръчката. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас, освен ако не сте посочили, че желаете поръчката Ви да бъде изпълнена дори и да липсва даден артикул.

Промяна на цени на стоки:

Онлайн зоомагазин ”Зоофрендс” има право да променя цените по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят заплаща цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката.

Защита на лични данни:

С нашата политика за защита на личните данни можете да се запознаете тук

Поръчка:

В поръчката клиентът посочва артикулите, които желае да закупи, адреса за доставка, начин на плащане и телефонен номер за връзка. Всяка валидна и приета поръчка получава автоматично служебен номер, като клиента получава потвърждение на посочения от него имейл.

Онлайн зоомагазин ”Зоофрендс” си запазва правото да не изпълни поръчка или да изиска предварителното и заплащане, ако клиента фигурира в нашата база данни като некоректен потребител, който не е приел, не е взел или не е отказал по установения ред свои предишни поръчки. Отказа от поръчка задължително трябва да стане чрез формуляра за връщане/отказ,който се намира тук

Клиентът може да промени поръчка преди нейното потвърждение, след това промени по поръчката не могат да бъдат правени. 

Срокове и цени за доставка:

Доставките се извършват чрез куриерска фирма до вратата на клиента.

Поръчките се изпълняват в рамките на 2 до 5 работни дни.

При забавяне на доставката повече от 5 работни дни, считано от деня след направената поръчка, може да ни информирате като попълните “формуляр за рекламации и жалби” като натиснете ТУК и ще Ви изпратим като компенсация код за 5 % отстъпка, който може да ползвате при следваща Ваша поръчка /тази опция важи само за регистрирани потребители/. 

Вашата поръчка може да закъснее повече от пет работни дни и да получите отказ от компенсация с 5% код за следваща отстъпка в следните случаи:

 – забавяне поръчка по вина на куриерската служба при форсмажорни събития и извънредни положения

 – невъзможност ние или куриерите да се свържем по телефона с клиента

За улеснение на своите клиенти Онлайн зоомагазин ”Зоофрендс” има и опция за взимане на направената поръчка от някой от нашите магазини. В този случай клиентът ползва допълнителна търговска отстъпка от 5%.

Цената на доставката е:

– за поръчка от 0  до 75 лв.- 4.90 лв.

– за поръчка над 75 лв. – безплатна доставка.

Доставките се извършват с куриерска фирма „СПИДИ“ АД

Плащане :

Плащането може да бъде извършено:

– с наложен платеж на куриера при доставка на стоката

– чрез кредитна или дебитна карта 

Цените посочени в сайта са в български лева.

При плащане с карта ние нямаме достъп до Вашите лични данни и те са защитени от системите.

 

Проверка на пратката при доставка:

При получаване стоката от куриер, клиента трябва в негово присъствие да прегледа своята поръчка. Възможността за проверка на пратката преди заплащане е услуга, валидна за всички продукти, предлагани и доставяни от Зоомагазини ”Зоофрендс”. Клиента трябва провери дали получава точно това, което си поръчал, да разгледа продукта за следи от удар, драскотини и други видими външни повреди. Ако забележи, че продуктът не е в изрядно състояние, може да откаже поръчката. Ако поръчката е приета, това означава, че тя е доставена без забележки.

Връщане на стоки и пари:

Може да се откажете от покупка на дадена стока в срок от четиринадесет дни, считано от датата на нейното получаване. В случай на отказ, молим получените от нас стоки да бъдат съхранени по начин, който не е нарушил тяхното качество и безопасност. Стоката трябва да бъде върната в нейното първоначално състояние, в опаковката, в която нормално тя се предлага в търговската мрежа и със съпровождащата я документация. В противен случай, прекратяването на договора става след договаряне на обезщетение за намалените потребителски свойства на стоката.

Правото за отказ не важи за:

– запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

– стоки, които подлежат на бързо разваляне, имат специален режим на съхранение. В този смисъл потребителите не могат да се откажат и да върнат хранителни продукти.

– гравирани медальони

За да върнете даден артикул или поръчка, трябва задължително да  попълните  и изпратите формата за връщане, която може да видите ТУК

Поръчка взета от наш магазин, може да бъде върната единствено в магазина, от който е взета. Парите се възстановяват на място.

Поръчка изпратена на адрес, може  да бъде върната единствено до нашият централен склад. Сумата ще Ви бъде възстановена по картата , с която е извършено плащането до четиринадесет дни.

Спорове и жалби:

Възникнали спорове от или във връзка със сключването и изпълнението на договорите за покупко-продажба от разстояние чрез електронния магазин на Зоомагазини ”Зоофрендс”, страните ще положат усилия за разрешаването им в дух на разбирателство и взаимни компромиси. В случай, че не се стигне до споразумение от двете страни, спорът между тях ще бъде разрешаван от компетентния съд по регистрация на Дружеството, съобразно българското законодателство. Също така Потребителят има право да се обърне за разрешаването на всякакви спорове и към Европейската онлайн платформата за разрешаване на спорове.